Proteomica şi metabolomica în diagnosticul şi scorificarea calcificărilor vasculare din boala renală cronică
 
 
 

Aplicatia RENART

documente private

Despre proiect

Autoritate contractantă: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Invăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)

Program: Parteneriate- Proiecte Colaborative de Cercetare Aplicativă

Domeniu: Sănătate

Coordonator: Institutul Clinic Fundeni

Contract nr. 93/2012

Perioada: august 2012 - decembrie 2016

Buget finanţare: 3.000.000 lei

Buget cofinanţare: 250.000 lei

 

Proiectul RENART

Obiectivul general al proiectului RENART este de a dezvolta o functie de scoring (asistată de calculator) pentru calcificările vasculare utilizând o abordare compozită a biomarkerilor la pacienţii cu boală renală cronică.  Proiectul va evalua raportul dintre anomaliile metabolice minerale prin factori care reglementează în mod activ homeostazia de calciu și fosfor precum și severitatea calcificării vasculare. Prezența și severitatea calcificării vasculare vor fi diagnosticate prin ecografie vasculară şi tomografie computerizată spiralată.

Metodologie științifică

Proiectul RENART este un studiu prospectiv, observațional, non-intervențional, structurat în 4 etape, axat pe cercetare științifică și inovare. Strategia generală a proiectului consta dintr-o primă etapă de documentare științifică și dezvoltare a metodologiei de lucru, urmată de acumularea de date clinice și de laborator, pe care se va baza proiectarea și punerea în aplicare a unui model matematic, urmată de testarea modelului conceptual pe un grup de pacienți și finalizarea unui scoring asistat de calculator.

Noutăţi

Noutăţi si evenimente legate de implementarea proiectului.

  • Prima etapă s-a finalizat în decembrie 2012.
  • A doua etapă s-a finalizat în decembrie 2013.
  • Este în curs dezvoltarea aplicaţiei RENART.
  • Evenimente: vor fi anunţate.